Ce este mai rentabil: cazare în regim hotelier versus hotel

Ultimii ani au adus schimbări majore în ceea ce privește preferințele pentru cazare. Nu numai că își doresc condiții optime și localizări avantajoase, dar turiștii devin tot mai interesați de un stil mai flexibil, personalizat și în egală măsură cu un preț rezonabil. Cum vine asta? Într-o combinație de factori, tocmai preferințele turiștilor au redefinit conceptele clasice. Acum la modă este a se opta pentru cazarea în regim hotelier.

Ce este cazarea în regim hotelier?

În mod neoficial, mai toți practicau o astfel de metodă de cazare. Un exemplu elocvent îl avem și din perioada recentă. Nu se poate spune cu exactitate când a început moda cu cazarea în regim hotelier, însă cert este că aceasta a devenit tot mai populară în ultimii ani. Pe perioadele cu evenimente de amploare cum sunt acele vestite festivaluri de muzică din Cluj, cazările au început să fie insuficiente pentru valul imens de doritori să fie prezenți la eveniment. Așadar, cei disponibili să își împartă spațiul privat al casei cu străini dornici să plătească pentru câteva nopți și-au permis să aleagă o cazaze în condiții altfel decât la hotel.

Pornind de la o metodă practic cunoscută de demult, la ora actuală, cazarea în regim hotelier a îmbinat perfect elemente de confort cu cele de intimitate sporită. Este acel tip de cazare care îți oferă spațiu generos, condiții extraordinare, totul la un preț mai bun. Însă diferența nu numai asta o face.

Cazarea în regim hotelier versus hotel

Pentru că marea majoritate se gândește la hotel când vine vorba de cazare, iată și care sunt diferențele și avantajele, cele care de altfel vă vor face să vă doriți să schimbați planul cazării în viitor. Pe testate, cu bază reală a expunerii de factori favorizanți, ce ține de cazarea în regim hotelier este despre:

Flexibilitate

Faţă de hotel, acolo unde puteți fi stânjeniți să aveți mereu o persoană la recepție sub ochii căreia să vă cazați, să intrați și să ieșiți din cameră, cazarea în regim hotelier înseamnă înainte de toate un grad mai mare de intimitate. Pentru că este vorba tocmai de o locație de genul unui apartament, garsonieră, nimeni nu vă va supraveghea.

Flexibilitatea este și de program, de a ieși și reveni în cameră oricând doriți. Poate fi și o flexibilitate de check in și check out. În orice caz, asta definește diferit experiența de tip cazare în regim hotelier.

Experienţă inedită, în inima orașului

Turiştii se bucură cel mai mult când au ocazia de a lua pulsul orașului, de a descoperi o nouă locație, în detaliu. O experiență de acest gen este definită de cazarea în regim hotelier, ce vă permite să trăiți mai autentic în locația unde vă regăsiți pentru un timp. Pur și simplu, hotelul este clasicul plan, pe când alegerea de a vă caza într-un apartament vă aduce mai aproape de cadrul autentic pe care doriți să îl creați și savurati.

Confort sporit

Într-o simplă comparație a ceea ce înseamnă un apartament din cadrul unui hotel și un apartament închiriat în regim hotelier vă arată că partea de costuri este mai avantajoasă în cel de-al doilea caz. Oricum, definiția este dată de un preț avantajos, ce aduce posibilități multiple. Asta pentru că puteți să vă bucurați de gătitul propriilor mese, dacă și când vă doriți, având o bucătărie dotată ca la carte. Desigur că și alte activități de acest gen pot fi mai ușor practicate cu succes față de ceea ce un hotel oferă și mai ales de costurile pe care le percepe în acest sens.

Ce rămâne valabil în ecuația de regim hotelier se referă la seriozitate, la legalitate și la condiții de cazare, pe măsura pretențiilor adică, cu anumite servicii de confort: transport de la aeroport spre exemplu sau alte tipuri de servicii extra de acest gen, disponibile și la cazarea în regim hotelier precum și la hotel.

Unde se practică cazarea în regim hotelier

Lucrurile au avansat atât de mult, încât există și agenții specializate pe aceste servicii. Totul se realizează legal, cu factorii ce se impun de la sine. Va exista și contract, semnat între părți, care își dau acordul pentru o bună desfășurare a colaborării.

Astfel de servicii sunt disponibile mai ales în orașele mari. Veți găsi cazare in regim hotelier in Bucuresti și alte câteva orașe dezvoltate din țară. Însă cum o astfel de variantă este promițătoare și la tendințele turiștilor și preferințele lor în creștere pentru cazarea de acest tip, este de așteptat ca această piață să acapareze opțiunile în viitorul cel mai apropiat.

Share

APEL TELEFONIC
panouri radiante infrarosu transport persoane Romania Germania béton imprimé Paris cazare Bran Moieciu avocat ploiesti inchiriere avion privat cabinet stomatologic pantelimon consultatie oftalomologie sector 3